Dogajanje v društvu

Zadnja obvestila

Obveščamo vas, da je danes, 23.11.2016 Evropski parlament z močno večino podprl Resolucijo o znakovnih jezikih in poklicnih tolmačih za znakovni jezik. Resolucija poudarja pomen znakovnega jezika za dostop do informacij, koriščenja različnih storitev, dostopa do zaposlovanja, izobraževanja in vrste drugih pomembnih vidikov vsakdanjega življenja. Resolucija izpostavlja tudi pomen in vlogo dobro usposobljenih tolmačev za znakovni jezik. Sopodpisnik resolucije je bil tudi evropski poslanec dr. Igor Šoltes, ki je resolucijo z veseljem podprl. Celotno besedilo resolucije si lahko pogledate tukaj: http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=MOTION&reference=B8-2016-1230&language=SL

Dr. Šoltes upa, da je to končno korak naprej v smeri priznanja znakovnih jezikov kot uradnih jezikov Evropske unije.

 

Description: new EP logo_RGB_web_e-podpis


 

logo-final.gif

KRITJE STROŠKOV TOLMAČENJA NA SODIŠČIH 

Obveščamo vas, da stroške tolmačenja na sodiščih VEDNO krijejo sodišča, tako v kazenskih, kakor tudi v civilnih postopkih.z

To pomeni, da gluhi uporabniki za tolmačenje na sodišču, NE UPORABLJAJO VAVČERJEV kot sredstvo za plačilo tolmačenja.

Ko gluhe osebe, ki prejmejo vabilo na obravnavo na sodišču, ne glede na to, v kakšni vlogi so (bodisi obdolženci, priče ipd.), TAKOJ pisno obvestijo sodnika, ki vodi postopek, da potrebujejo tolmača za slovenski znakovni jezik in naj sodišče po uradni dolžnosti tolmača naroči.

 

KRITJE STROŠKOV TOLMAČENJA NA GOVORILNIH URAH IN RODITELJSKIH SESTANKIH V ŠOLAH

Zakonodaja na področju vzgoje in izobraževanja pravi, da stroške tolmačenja na govorilnih urah krije šola. 


 

Vabimo vas na Občni zbor Društva gluhih in naglušnih Celje, ki bo v četrtek, 24. 3. 2016 ob 17.00 v prostorih društva. Vpogled v gradivo je možen v pisarni društva od 10. 3. 2016 dalje. Občni zbor je sklepčen, če je ob predvidenem pričetku prisotnih več kot polovica članov ali vsaj petnajst članov s plačano članarino za tekoče leto, ki mora biti poravnana najkasneje do srede, 23. 3. 2016 na bančnem računu društva.

Vabljeni.


 

Vabimo vas na sejo UO DGN Celje, ki bo v četrtek, 10.3.2016 ob 17.00 v prostorih Društva gluhih in naglušnih Celje. Vabljeni člani UO DGN Celje, NO DGN Celje, vodja Sekcije za kulturo in vodja Sekcije za šport.


 

Vabimo vas na sejo UO DGN Celje, ki bo v četrtek, 28.1.2016 ob 17.00 v prostorih Društva gluhih in naglušnih Celje. Vabljeni člani UO DGN Celje, NO DGN Celje, vodja Sekcije za kulturo in vodja Sekcije za šport.


 

Sedež društva

 Lešničarjeva ulica 5, 3000 Celje

Tel.: (03) 49 30 202

Fax: (03) 54 42 666

Gsm: 031 567 241

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure

Ponedeljek: 8.00 - 12.00

Sreda: 8.00 - 12.00

Četrtek: 10.00 - 18.00

 

Odgovorni v društvu

Predsednik: Aleš Peperko

Podpredsednik: Milan Zupanc

Sekretarka: Sibila Čater

Vodja sekcije za šport: Tomaž Klemen 

Vodja sekcije za kulturo: Sabina Radovanović 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com