Glasilo Svet brez zvoka
Gluhi predavatelji predavajo gluhim osebam
Predstavitev tehničnih pripomočkov
Prisluhnili smo novostim na področju slušnih aparatov
S pomočjo tolmača SZJ do informacij
Skrb za nemoteno delovanje slušne zanke
Slušni aparati za osebe z okvaro sluha
Tolmačenje

Društvo oseb z okvaro sluha celjske regije
Lešničarjeva ulica 5
3000 Celje

telefon: (03) 493 02 02
gsm: 031 567 241
fax: (03) 54 42 666
e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Obveščamo vas, da si lahko informacije o koriščenju turističnih bonov ogledate v prilagojeni obliki za osebe z okvaro sluha, in sicer v slovenskem znakovnem jeziku in uporabo podnapisov na spletni strani https://www.fu.gov.si/drugo/posebna_podrocja/turisticni_boni/

Do turističnega bona so upravičene vse osebe, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji:

- do bona v višini 200,00 EUR so upravičene polnoletne osebe (osebe stare 18 let in več)

- do bona v višini 50,00 EUR so upravičene mladoletne osebe (osebe stare do 18 let)

Turistični bon se lahko unovči - uporabi pri ponudnikih turističnih storitev za nastanitve ali nastanitve z zajtrkom v Sloveniji do 31.12.2020.

Thermana Laško je za člane društva pripravila posebno ponudbo, ki vam jo na vašo prošnjo pošljemo na vaš naslov stalnega bivališča 

Za dodatno razlago in pomoč pri unovčitvi turističnih bonov se lahko obrnete tudi v Društvo oseb z okvaro sluha celjske regije, kjer vam bomo pomagali pri urejanju zadev in pri komunikaciji.

______________________

Vabimo vas na samopomočno skupino, ki bo v sre., 29.7.2020 ob 17.00 v prostorih društva (Zaprta skupina, oblikovana na podlagi dogovora - Tema: Okvara sluha in osamljenost).

______________________

Spoštovani!

Vljudno vabljeni k ogledu oddaje Prisluhnimo tišini, v nedeljo 28. junija, na TV SLO 1, ob 10.55. Vsem, ki ste pri njenem nastajanju sodelovali, se iskreno zahvaljujem, saj ste jo s svojim prispevkom bistveno obogatili.

Vsebina:

Zaradi turističnih bonov – odrasli so upravičeni do 200 evrov, mladoletni pa do 50 evrov – so zadovoljni skorajda vsi, zagotovo pa ne gostinci, ki jih je ta ukrep prezrl. Predlog o univerzalnem temeljnem dohodku zveni mikavno: država vsakemu državljanu vsak mesec zagotavlja dohodek ne glede na njegov položaj. Brez obveznosti, brez dela, brez vprašanj. V času pandemije so pozivi k njegovi uveljavitvi znova postali glasnejši. 62.a člen ustave je strokovna komisija razširila z znakovnima jezikoma italijanske in madžarske skupnosti in tudi z jezikom gluhoslepih. Zadnjih deset let narašča število ljudi, ki kažejo odstopanja v govorno-jezikovni komunikaciji. Ti do logopedske obravnave čakajo več kot šest mesecev. S podaljševanjem življenjske dobe se povečuje delež ljudi s starostno izgubo sluha. Veča se tudi verjetnost, da zbolimo za demenco. Žal pa demenco lahko spodbuja tudi izguba sluha. Šumenje, piskanje, zvonjenje ali drugi nadležni zvoki v ušesih, ki jih imenujemo tinitus, spremljajo 20 odstotkov populacije. Brezposelni invalidi, ki se usposabljajo za delo, niso upravičeni do dostojnega plačila. Tako lahko nekateri do dve leti delajo skoraj brezplačno.

Napovednik v SZJ: Povezava

mag. Tina Grošelj
Urednica Spletne TV / Urednica oddaje Prisluhnimo tišini na TV SLO

______________________

 

Sevniski grad   Askerceva domacija

Vabimo vas na strokovno ekskurzijo, ki bo v soboto, 4.7.2020. Več informacij o strokovni ekskurziji in programu si lahko preberete v Vabilo z informacijami - strokovna ekskurzija, 4.7.2020

Prijave zbiramo do 29.6.2020. 

Vabljeni.

______________________

Vabimo vas na samopomočno skupino, ki bo v sredo, 24.6.2020 ob 17.00. Skupina se bo organizirala na terasi društva na temo: "Samopomoč pri stresnih situacijah in depresiji".

Vabljeni.

______________________

Sedež društva

Lešničarjeva ulica 5, 3000 Celje

Tel.: (03) 49 30 202

Fax: (03) 54 42 666

Gsm: 031 567 241

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure

Ponedeljek: 8.00 - 12.00

Sreda: 8.00 - 12.00

Četrtek: 13.00 - 17.00

 

Odgovorni v društvu

Predsednik: Aleš Peperko

Podpredsednik: Milan Zupanc

Sekretarka: Sibila Čater

Vodja sekcije za šport: Tomaž Klemen 

Vodja sekcije za kulturo: Sabina Radovanović 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com